tiistai 13. joulukuuta 2016

Kokemukset Nordnetistä ja Nordeasta osakevälittäjinä

Aukaisin tilin Nordeaan elokuun alussa, koska minua harmitti Nordnetin kaupankäyntihinnat. Heillä on paljon hyviä tuotteita kuten superrahastot tai kuukausisäästäminen ETF:iin. Lisäksi Shareville on todella kiva sosiaalinen alusta, jossa pystyy keskustelemaan ja lukemaan muiden käyttäjien kommentteja. Puhelimen sovelluksella tuleekin seurattua päivittäin mitä muut ovat kirjoittaneet tai mitä ajatuksia ihmisillä on sijoittamisesta. Pystyn seuraamaan kiinnostavia osakkeita ja salkkuni osakkeita tai tutkimaan kuinka monella jäsenellä yhteisössä on samoja osakkeita. Uutisvirrassani sitten aina näkyy, jos joku seuraamani käyttäjä on tehnyt kaupan tai joku on kommentoinut seuraamaani osaketta. 

Minua kuitenkin kiinnostaa enemmän suorat osakeostot ja tällaisena piensijoittana varat eivät ole vielä tarpeeksi suuret, jotta pystyisin tekemään kuukausiostoja säännöllisesti Nordnetissa. Nordeaan siirryttyäni olen pystynyt tekemään tasaisesti ostoja pitkin syksyä. 

Otetaan esimerkiksi JNJ. Ostin osaketta elokuussa hintaan $123,98 ja $121,25. Seuraavaksi syyskuussa $119,31 ja $118,38. Nyt joulukuussa sain ostettua 110,485 dollarilla. Edullisten kulujen ansiosta minun ei tarvitse miettiä ajoitusta niin tarkkaan kuin jos ostaisin kerralla ison määrän osakkeita. Pystyn ostamaan tasaisesti, enkä osta kaikkia osakkeita huipulta. Olenkin saanut juuri niitä hyötyjä vaihtamalla pääasiallista välittäjää kuten kirjoitin elokuussa Nordnet vaihtoon ja heinäkuun tapahtumat tekstissä. Olen ollut todella tyytyväinen Nordeaan, mutta Nordnetissa on silti puolensa joiden takia jatkan myös sen käyttämistä. Kahta eri välittäjää käyttämällä pystyn poimimaan rusinat pullasta.

Täytyy vielä kehua Nordean tunnuslukusovellusta. Se on todella näppärä ja sen avulla on kätevä kirjautua verkkopankkiin joko mobiililla tai tietokoneella. 


Aloita ETF-kuukausisäästäminen Aloittamalla ETF-kuukausisäästämisen nyt. Nordnet.fi *

6 kommenttia:

  1. Itsekin pidän nordean sovelluksesta, käytän sitä tosin vain pankkiasiointiin.

    VastaaPoista
  2. Eikös nordean valuutanvaihdosta tule jonku verran takkiin? Saadut osingot muuttuu euroiksi ja sitten vielä pitää muuttaa takas dollareiksi.

    VastaaPoista
  3. Siinä olisi kieltämättä parantamisen paikka. Valuuttatiliä ei ilmeisesti Nordeassa saa auki. Pitäisi ostaa yhtiöitä, jotka maksavat osingot euroissa, niin ei tule takkiin. Lynxissä tai Degirossa pystyisi käymään kauppaa edullisesti, eikä tarvitse vaihtaa valuttaa. En ole näihin kuitenkaan sen enempää perehtynyt, koska verotus pitäisi hoitaa itse.

    VastaaPoista
  4. Samaa mieltä tunnuslukusovelluksesta - ihan loistava! Mutta mitenkäs se laitteen vaihto tapahtuu kännykän rikkoutumistapauksissa sitten kun tunnuslukutaulukko on vanhentunut... Pitääkö tilata sellanen laite varmuuden vuoksi.?

    VastaaPoista
  5. Puhuin asiakaspalvelijan kanssa tästä ja asia jäi hieman epäselväksi. Ilmeisesti laitetta ei saa, jos on tunnuslukusovellus ja suositteli laitteen rikkoontumisen vuoksi asentamaan sovelluksen myös tablettiin. Minulla ei ole tablettia, joten en tiedä millä sitten hoidan asiat verkkopankissa. Täytyy kysyä uudelleen, koska kyseinen virkailija ei tuntunut olleen aivan perillä itsekään asiasta ja neuvot olivat epäselviä.

    VastaaPoista
  6. Vanha puhelin hajosi taannoin ja Nordean tunnuslukusovellus meni siinä mukana. Jouduin kaivamaan esiin vanhan paperisen taulukon, jolla sain verkkopankista aktivoitua uuden puhelimen tunnuslukusovelluksen. Aika vaikeaksi olisi mennyt, jos ei tätä perinteistä keinoa olisi ollut käytössä...

    VastaaPoista