perjantai 20. tammikuuta 2017

Osinkoaristokraatteja salkkuun

Ostin lisää osinkoaristokraatteja salkkuun. Tarkemmin sanottuna CL, JNJ ja uutena yhtiönä MMM. Yhtiöt kuuluvat myös Dividend Kings-listaan, jotka ovat nostaneet osinkoja 50 vuotta tai enemmän. Vain 20 yhtiötä on päässyt listalle. Yhtiöiden liiketoiminta on vakaata ja helposti ennustettavaa. Todennäköisesti ne maksavat 20 vuoden päästäkin omistajilleen osinkoja. Näiden yhtiöiden kanssa ei pitäisi tulla yllätyksiä ja saan nukkua yöni rauhassa. Tämän vuoksi ne sopivat salkkuni ytimeen.

Yhteensä näistä kertyy vuodessa osinkoja $13,64. Panostamalla näihin yhtiöihin, saan joka vuosi enemmän rahaa tekemättä mitään. 

Omaan tämän vuoden tavoitteeseen eli 660€ osinkoihin on näiden ostojen jälkeen matkaa 73,07€. 


Jos haluat tutustua tarkemmin osinkoaristokraatteihin, niin David Fish ylläpitää listaa osinkoaristokraateista. Tällä hetkellä niitä on yhteensä 108 kappaletta. Tästä saa hyvän käsityksen kuinka vaikeaa on nostaa osinkoja 50 vuotta putkeen ja päästä Dividend Kingsien joukkoon. Yhtiöiden määrä on vain viidesosa osinkoaristokraattien määrästä. 

6 kommenttia:

  1. Turvallisia yhtiöitä on hyvä olla salkussa. Nuo ovat juuri niitä :)

    VastaaPoista
  2. Hyviä yhtiöitä. Toki osalla näistä on se tilanne, että osingonkasvuprosentit ovat jo aika pieniä, mutta kyllähän tuo 50 v. historia lisää kummasti luottamusta osingonmaksukykyyn myös jatkossa.

    VastaaPoista
  3. JNJ alkanut itsellä herättää myös mielenkiintoa. Dollari troppanut yhtiön kanssa sopivasti. 3m kyttään samaten, mutta arvostus näyttää pysyvän korkealla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Molemmat ovat tänään laskussa. MMM korottaa osinkoa todennäköisesti helmikuun alussa ja JNJ toisella kvartaalilla tänä vuonna.

      Poista