perjantai 20. maaliskuuta 2020

Salkusta katosi 10 000 euroa

Korona painaa kursseja ja vaikuttaa ihmisten elämään monilla tasoilla. Tällä hetkellä näyttää olevan WHO:n tilastojen mukaan reilut 200 000 sairastunutta ja kuolleita lähes 9000 ja tartuntoja 168 maassa. Tässä linkki karttaan.Saa nähdä miten tässä käy. En ole vielä lähtenyt ostoksille, enkä myynyt mitään. Jotenkin tuntuu, että tämä kriisi vielä venyy, jos tässä vaiheessa sairastuneita on vain 200 000. Lukema on todellisuudessa varmaan korkeampi, koska tässä on vain testeissä varmistuneet tapaukset.

Omasta salkusta on haihtunut 10 000€ viimeisen kuukauden aikana. En ole hirveästi jaksanut katsoa osakkeiden liikkeitä. Parhaimmillaan alas mennään kaksinumeroisin lukemin ja seuraavana päivänä liike on toiseen suuntaan vastaava.  Osinkoja ei ole vielä yksikään yhtiö leikannut, mutta yhtiökokouspäiviä on siirretty. Lisäksi useat yritykset ovat ilmoittaneet yt-neuvotteluista ja tiedottaneet lomauttavansa työntekijöitään. Toivottavasti tästä selvitään pelkillä lomautuksilla. Oman työn puolesta en pelkää, koska se liittyy läheisesti terveydenhuoltoon.

Eniten tämä tauti on omalla kohdalla vaikuttanut työnhakuun. Olen hakenut muutamaan uuteen tehtävään ja niissä rekryt venyvät. Lisäksi olin jo valittu uuteen työtehtävään, mutta firmassa meni rekrytointikielto päälle ja valinnat venyvät. Toisaalta tässä tilanteessa on parempi jatkaa nykyisessä työssä kuin joutua uudessa työssä heti lomautetuksi.

Nämä ovat pieniä murheita tällä hetkellä. Tsemppiä kaikille.


4 kommenttia: