tiistai 19. huhtikuuta 2016

Veroilmoitus 2016

Viimein kolahti veroilmoitus myös minun postilaatikkooni. Koska käytän osakevälittäjänäni Nordnettiä, kaikki kaupat ja maksetut osingot ovat menneet automaattisesti verottajalle. Minun tarvitsee vain tarkistaa, että ne ovat oikein. Pääomatuloja tuli yhteensä 38,79€. Vaikka tulot eivät olekaan suuret, niin täytyy silti yrittää pienentää kuluja. Pääomatuloista koitan vähentää iPhonen(25% vuotuisina menojäännöspoistoina) ja liittymästä koituneet kulut. Aika paljon tulee puhelinta käytettyä blogien ja osakkeiden seuraamiseen. Mitä välineitä muut käyttävät sijoitusten seuraamiseen? 

Palautuksia on arviolta tulossa 558,69€. Näille rahoille on mietittynä muutama vaihtoehto. Aikaisempina vuosina olen käyttänyt rahan vuokraan, tallettanut ne ASP-tilille, maksanut autovakuutuksen tai lyhentänyt autolainaa. Maksamalla itse vuokrani voin nostaa tulorajaani ja tehdä enemmän töitä vuoden aikana. Todennäköisesti ansiotulot ovat tänä vuonna  niin suuret, että en voi nostaa tukikuukausia kuin kolmelta kuukaudelta. Toisaalta nyt kun saan autolainan maksettua ennen vuoden loppua voin tallettaa enemmän rahaa arvo-osuustilille osakeostoja varten vai olisiko sittenkin fiksumpaa tallettaa koko summa suoraan ASP-tillille? 

5 kommenttia:

  1. Luulisi että kännykkä voi hyvällä tuurilla mennä läpi verotuksessa, etenkin jos mainitset että käytät sitä ajoittain myös toimeksiantojen tekemiseen. Jos siis niin teen.

    Luulisi että koko iPhone ei voi mennä tulonhankkimismenoiksi - voinee olettaa että käytät sitä myös puhelimen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei

      Menisikö tietokone paremmin? En tiedä tuottaako ongelmaa se, että kone on 3,5 vuotta vanha. En ole raaskinut ostaa uutta, koska tämä toimii edelleen yhtä hyvin kuin uutena.

      Iphonella tulee tehtyä osa toimeksiannoista, luettua seeking alphaa ja sillä tuli testattua shareville appsia ennen kuin se tuli julkiseksi. Pitää harkita iPadin ostoa syksyllä, jos siitä tulee uusi malli. Olisi ehkä helpommin perusteltavissa verottajalle kuin puhelin.

      Poista
  2. Jäi kesken. Eli voinee okettaa että käytät puhelinta myös puhelimena :)

    Sinuna merkitsisin puolet kännykästä, em kokonaista. Lienee lähempänä todellisia menoja, eli lähempänä läpimenoa...

    VastaaPoista
  3. Miksi et muuttaisi loppuvuoden veroprosenttia siten, että saat "palautukset" jo tänä vuonna?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi

      Pidän veroprosentin tarkoituksella vähän korkeammalla, koska en koe että menettäisin mitään maksamalla hieman enemmän veroja ja saamalla vähän palautuksia. Arkipäivän menoista ei ole tarvinnut sen vuoksi säästää.

      Toinen syy on, että jouduin kerran maksamaan mätkyjä, eikä se ollut niin kivaa. Mieluummin siis näin, että saan kuin joudun maksamaan. Ilmeisesti optimoit verotuksesi niin ettet saa "palautuksia"?

      Poista