keskiviikko 4. toukokuuta 2016

Asumisesta ja opintotuesta

Kuten edellisessä päivityksessä kirjoitinkin, niin yksityiselämässä on tapahtunut paljonkin, vaikka salkussa ei ole tapahtunut muutoksia. Muutimme tyttöystävän kanssa avoliittoon. Mitä tämä tarkoittaa sitten taloudellisesti?

https://openclipart.org/detail/1030/bag-of-money














Asumiskustannukset pienenevät huomattavasti. Suuret asumiskustannukset ovat olleet suurin hidaste sijoittamisessa. Muutos on huima, jos ajattelee, että jatkossa asumiseen menee rahaa kuukaudessa vain 270€. Ennen vastaava kulu oli 540€. Toisin sanoen maksan nyt vuoden asumisesta sen verran kuin minulla menisi yksinään rahaa tammikuu-kesäkuu aikavälillä! Toivottavasti saamme pian isomman asunnon, jolloin vuokra hieman nousee 340€. Se on kuitenkin vielä kohtuullinen taso. 

Opintotuen suuruus on noin 470€ tästä jää siis säästöön 200€. Ennen olen joutunut rahoittamaan palkasta sen päälle 70€ vuokraan. Vuodessa tulee säästöä 270€*12=3240€. Säästyneet rahat voin laittaa ASP-tilille tai Nordnettiin. Olemme myös avanneet yhteisen ruokatilin S-Pankkiin. Tarkoitus olisi, että molemmat laittavat 100€ tilille ruokarahaksi. Summa on aika pieni ja sitä pitää ehkä nostaa.  Yliopiston lounas maksaa 2,60€, jonka pystyn yleensä syömään kerran joskus kaksi kertaa päivässä, joten en hirveästi joudu maksamaan ruuasta arkisin. Katsotaan nyt kuinka paljon rahaa alkaa menemään ruokaan. 

Osinkokuningas olikin kirjoittanut kuinka hoitaa raha-asiat parisuhteessa omassa blogissaan. Toivottavasti saamme yhteisen tilin avulla asiat rullaamaan yhtä hyvin kuin he.

6 kommenttia:

  1. Asuminen on ehdottamasti yksi suurimmista menoeristä, jota on hyvä optimoida aina mahdollisuuksien mukaan.

    Itse asuin pitkään kimppakämpässä, jolloin vuokra oli 425-465e. Tämä oli siis vaihtoehto vuokrayksiölle, jonka vuokra olisi ollut 650-750€.

    Nyt olen muuttamassa omaan asuntoon, jolloin asumiskulut laskevat takaisin noin 400€ tuntumaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mistäs noin halvalla saa kämppiä?

      Poista
    2. Säätiöt ovat varsin edullisia vuokranantajia:) Vuokrat tosin nousevat poikkeuksetta joka vuosi.

      Poista
    3. Huh, onpa suolainen hinta yksiöstä. 400€ kuulostaa aika kohtuulliselta omasta asunnosta. Siinä säästää kuitenkin koko ajan itselle.

      Poista