maanantai 1. elokuuta 2016

Nordnet vaihtoon ja heinäkuun tapahtumat

Koska olen kesälomalla vielä tämän viikon ja aikaa riittää, niin kävin avaamassa tilin Nordeassa. Aloitan kaupankäynnin siellä, koska kulut ovat niin paljon Nordnettiä edullisemmat. Saan paremman hajautuksen ja pystyn paljon tehokkaammin uudelleen sijoittamaan osingot, joita tulee pitkin vuotta. Palaan taas jatkossa käyttämään Nordnettiä, jos heidän hinnasto halpenee tai Nordea osoittautuu huonoksi. Vanhat omistukset pysyvät jatkossakin Nordnetissä. Raportoin käyttökokemuksia kunhan saan tilille rahaa ja ensimmäiset kaupat tehtyä Nordeassa. Kävin liittymässä konttorissa asiakkaaksi, joka onnistui ilman ajanvarausta, koska konttorissa ei ollut ruuhkaa.  Tuntui kummalliselta, että siihenkin olisi aika tarvinnut varata etukäteen, mutta onneksi kaikki saatiin tehtyä. Jos liityt verkossa Nordean asiakkaaksisaat verkkopankkitunnukset ilmaiseksi 12 kk ajaksi. En itse muistanut, että etu oli voimassa vain verkkoliittyjille, mutta vinkkinä muille. Ensimmäisenä vuotena säästää 36€, jos ei pääse asiakkuustasoilla ylöspäin, jolloin tunnukset ovat edullisemmat.


Heinäkuussa osinkoja maksoivat seuraavat yhtiöt:
  • KO $4,9
  • MO $14,125
  • PM $14,28


Tänä vuonna osinkoja on kertynyt $142,17. Heinäkuussa ei ollut muita tapahtumia osakkeiden suhteen. Viime kuun kehitys oli aika huono, koska tankkasin ensimmäiset erät Sampoa ja Nordeaa aika korkealta verrattuna Brexit dippiin. Omien ostojen keskihinnat ovat hieman alemmat kuin osakkeiden nykyiset hinnat. Pohjille on aika vaikea osua, mutta uskon että pitkällä aikavälillä tein ostot kohtuullisin hinnoin. Esimerkiksi Exxonia olisi saanut viime vuonna alle 70 dollarilla, mutta oma keskihinta on noin 76 dollaria, joka nyt näyttää varsin hyvältä:) Salkun arvo on myös hieman pienentynyt ja jäänyt kehityksestä, koska XOM, MO ja KO ovat laskeneet viimeisen kuukauden. 

4 kommenttia:

  1. Kieltämättä tuntuu hyvältä:) Ilmoitin uuden vastatilin Nordnettiin ja puhelimessa annoin myös palautteen heille miksi tein uuden vastatilin. Ovat kuulemma tietoisia Nordean 1% palkkiokatosta. Saa nähdä, jos jotain tapahtuu :)

    VastaaPoista
  2. Itsellä sattuu olemaan vielä nuorisotili Nordeassa, vaikka en sitä koskaan ole käyttänyt. Taidanpa siirtää arvo-osuustilini myös Nordeaan tämän kirjoituksen innoittamana, hinnastohan on erittäin ystävällinen. Kiitos kirjoituksesta!

    VastaaPoista
  3. Eipä mitään:) Toivotaan, että kokemukset vastaavat ennakko-odotuksia!

    VastaaPoista