lauantai 10. joulukuuta 2016

Invisalign-Sijoitus hampaisiin

Olen hieman yli vuoden miettinyt hampaiden oikomisen aloittamista. Oikomisen tarpeelle oli kaksi syytä. Lapsena hampaat oiottiin suoriksi, mutta iän myötä ne ovat eläneet omaa elämää ja hyvä lopputulos ei ole pysynyt. Toiseksi, hampaille on liian vähän tilaa ja siitä aiheutuu kipuja. Tämä oli oikeastaan se tärkein syy, että aloitin hoidon. Nyt aloitetulla oikomishoidolla molemmat asiat korjaantuvat. Jos olisin odottanut vielä kauemmin, niin hoidosta olisi tullut aina vain kallimpaa.

Miksi valitsin Invisalignin? Valintaani vaikutti paljon se, että kiskot ovat oikeastaan näkymättömät, joten niiden kanssa pystyy olemaan normaalisti eikä kukaan huomaa niitä vaikka hymyilen. Tähänä mennessä kukaan työ- tai opiskelukavereista ei ole vielä huomannut, että käytän rautoja. Huomaamattomuus on mielestäni työni kannalta olennainen tekijä, enkä muutenkaan halua pitää mitään rautakiskoja suussani. Tietysti nämä ovat sillä tavalla vaativat, että syömisen tai juomisen ajaksi raudat pitää ottaa pois suusta. Toisaalta turha napostelu vähenee. Ainoastaan vettä juodessani olen pitänyt raudat suussa. Näitä pitäisi käyttää nyt noin vuosi ja sen jälkeen kaiken pitäisi olla kunnossa.

Toinen syy miksi valitsin Invisalignin oli, että se ei hinnaltaan ollut juurikaan kalliimpi kuin perinteinen hoitotapa perinteisillä raudoilla ja muutaman satasen kalliimpi hinta on mielestäni tässä tapauksessa hyväksyttävää. Hoidon hinta on tietysti yksilökohtainen ja hinta riippuu siitä, miten paljon suussa on hoidettavaa. Edullisimmillaan oma hoitoni olisi ollut noin 2500€, mutta silloin oli hoidettu vain osa hampaista.

Päätin nyt sijoittaa hampaisiin huomattavan summan, koska ne ovat todella olennainen osa ihmisen ulkonäköä ja ulkonäkö vaikuttaa myös paljon työmarkkinoilla nykypäivänä. Lisäksi tämä investointi kestää toivottavasti myös lopun elämääni.

Oletko sinä harkinnut rautoja tai huomannut ulkonäön vaikuttaneen työelämässä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti