perjantai 6. syyskuuta 2019

Tilannepäivitys


Edellisestä päivityksestä on kulunut hieman aikaa, joten aika taas päivittää kuulumiset. Vuosi on ollut vauhdikas, koska siihen on sisältynyt valmistuminen, uusi työpaikka ja muutto toiselle paikkakunnalle.


Sijoitukset ovat kehittyneet varsin mukavasti. Indeksin arvo oli 29.7.2018 100 ja nyt syyskuun alussa indeksi oli kohonnut jo yli 140 pisteen. Kauppasota herättää paljon tunteita sijoittajissa ja kuukausien aikana on välillä menty rajusti ylös tai alas.






















Sijoitukset ovat jatkaneet omaa elämäänsä ja arvonvaihtelusta huolimatta on ollut mukava huomata osinkojen kasvaneen tasaisesti. Niihin ei mediassa olleet uutiset ja kauhuskenaariot ole vaikuttaneet. Todennäköisesti syyskuun lopussa olen edellä viime vuoden lukuja ja siitä lähdetään kasvattamaan ensi vuodelle uutta tavoitetta.



















Osinkovirtaa on kasvatettu lisäämällä vanhoja osakkeita, mutta myös lisäämällä uusia osakkeita. Uusina osakkeina salkkuun on vuoden aikana tullut ainakin kotimaisia teollisuusyhtiöitä ja REIT-osakkeita Yhdysvalloista. Halusin saada salkkuun hieman lisää kassavirtaa euroissa, joten sitä varten hankin osakkeita myös kotimaasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti