keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

#Rahapodi

Nordnetin julkaisemaa rahapodia on voinut kuunnella viime syyskuusta saakka. Kyseessä on podcast, jossa puhutaan taloudesta, säästämisestä ja sijoittamisesta. Ohjelmassa on varsin rento meininki ja jaksoissa on käsitelty ajankohtaisia aiheita sekä kuulijoiden kysymyksiä varsin viihdyttävällä tavalla. Olenkin kuunnellut lähes kaikki jaksot, joita onkin jo julkaistu 25 kappaletta. Lenkkipolulla olen usein kuunnellut lähetyksiä, koska jaksot ovat juuri sopivan pituisia ja ulkona juostessa pystyy hyvin keskittymään jaksoihin.

Pitkään kuunneltuani uskalsin lähettää kysymyksen ohjelmaan. Ohjelmassa usein suositellaan kustannustehokasta ETF-säästämistä, joka takaa varmasti parhaan tuoton pitkällä aikavälillä. Olin pohtinut, että mikä takaa tällaisen ETF:än olevan olemassa vielä 20 vuoden kuluttua? Esimerkiksi Nordnetin kk-säästämisen mallisalkun db x-trackers MSCI WORLD INDEX UCITS ETF on perustettu 2006


Coca-Cola on perustettu vuonna 1886 ja maksanut nousevia osinkoja 54 vuotta. Tällainen sijoitus tuntuu paljon turvallisemmalta, koska yritys selviytynyt molemmista maailmansodista ja näyttänyt historian saatossa selviävän monista kriiseistä. Tähän kysymykseen sainkin vastauksen, mutta olisin halunnut kuulla vielä mielipiteen osinkojen uudelleensijoittamisesta ja hajauttamisesta, jos välityskulut olisivat matalammat Nordnetillä(vrt. Lynx, Degiro). Toivottavasti meni tätä kautta myös vähän palautetta perille ja Suomen Nordnetin hinnasto laskisi Ruotsin tasolle USA-osakkeiden osalta. 

Itseäni kiehtoo ajatus, että minulla olisi tulevaisuudessa pääomaa, josta saisin säännöllistä kuukausittaista tuloa. Tätä voi verrata esimerkiksi asuntosijoittamiseen, josta tulee kuukausittain tuloa vuokranantajalle. Tämän takia osakkeet ovat minulle kiinnostavampi sijoituskohde kuin ETF-sijoitukset.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti