keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Salkun muutoksia

Viime päivityksestä onkin aikaa ja salkkuun on tullut muutoksia.

Tarkkailussa ollut Altria päätyi salkkuun helmikuussa. Osake oli varsin arvokas jo syksyllä ja sen hinta vain nousi niistä lukemista. Päädyin kuitenkin ostamaan sitä salkkuuni ja ensimmäiset osingot ovat tulossa huhtikuussa.


Tammikuussa ostin Archer Daniels Midland Companya, joka oli menettänyt varsin paljon arvoaan viime vuoden reilusta 52$. Olin kuitenkin muutama päivää liian aikaisin ostoksilla, koska osake laski vielä muutaman dollarin ostohintaani alemmas. Nyt osake on taas noussut yli 36$ ja omatkin osakkeeni ovat plussalla.


Toinen tammikuussa ostettu yritys oli Exxon Mobile. Öljyn hinta on pitkään ollut alhaalla ja olin tarkkaillut myös tätä yritystä syksyn ajan. Tämän osakkeen kanssa hankinta osui paremmin ja sain hankittua sitä tammikuussa varsin hyvään hintaan.


Maaliskuussa Nordnet tarjosi yhden päivän ajan kaupankäynnin ilman välityspalkkioita. Silloin hankin salkun täytteeksi Applea sekä Ruotsista Hennes & Mauritzia.


Parhaiten tähän mennessä on tuottanut Philip Morris International, joka on noussut syksystä  yli 18%. Salkku on painottunut ei sykliseen kulutukseen. Seuraavaksi olisi tarkoitus hankkia lisää JNJ ja KO osakkeita tai hankkia osakkeita joltain uudelta sektorilta, jotta saisin enemmän hajautusta. 


Tarkkailun alla on MMM, TROW, V, CL ja SWK. Dividend growth investor olikin kirjoittanut blogiinsa mielenkiintoisen blogimerkinnän, jossa oli 24 dividend championia. Tätä listaa täytyy tutkia tarkemmin ennen kuin tekee sijoituksia.

2 kommenttia:

  1. Kannattaa suhtautu "hiukan kriittisesti tuohon dgi listaan, esim. trow teki tänä vuonna 3.8% korotuksen osinkoon ja mmm 8.3% korotuksen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos asiallinen huomautus. Kannattaa käyttää useampaa lähdettä, kun tekee taustatutkimusta.

      Poista