maanantai 9. tammikuuta 2017

Vuoden 2017 tavoitteet

1. Osinkotulot 660€ vuodessa
2. Omaa rahaa sijoituksiin vähintään 250€/kk

Mistä sitten tällainen luku kuin 660€? Luku perustuu yksinkertaisesti Kelan asettamiin tulorajoihin. Opiskelija saa tienata 660€ sellaisena kuukautena, jolloin hän nostaa opintotuen. Olisin tienannut periaatteessa yhden kuukauden rahat elämistä varten. Tavoitteeseen ei ole helppo päästä, koska ennuste vuoden osingoista on noin 563,39€. Tavoitteeseen on matkaa 96,55€. Tavoite ei ole mahdoton, koska uskon aika monen yrityksen nostavan osinkoaan ensi vuonna, mutta se ei pelkästään riitä, vaan minun pitää investoida lisää osakkeisiin, jotta tavoite täyttyy.


Kolmas tavoite on liittyy pidemmän aika välin tavoitteeseen. Toivoisin saavani osinkoja tasaisesti ympäri vuoden $50/kuukausi. Joulukuu 2016 oli ensimmäinen kerta, kun pääsin tavoitteeseen yhden kuukauden osalta. En usko, että pääsen tavoitteeseen tänä vuonna, mutta osinkoja tulee varmasti tasaisemmin kuin viime vuonna.




2 kommenttia:

  1. Moi,

    En ihan ymmärtänyt miksi tuo 660 € on rajasi koko vuoden osinkotuloille, jos sen saa tienata kuukaudessa? 660 €/vuosi => 55€/kk.

    Huomioithan myös sen, että kelan tuen määrä lasketaan koko vuodelle.

    http://www.kela.fi/opintotuki-omat-tulot
    - 660 euroa jokaista kuukautta kohti, jolta olet saanut opintorahaa tai asumislisää tai molempia. Tällainen kuukausi on tukikuukausi.
    - 1 970 euroa jokaista kuukautta kohti, jolta et ole saanut opintorahaa tai asumislisää tai molempia. Tällainen kuukausi on tueton kuukausi.

    Jos on esim. 10 tukikuukautta, niin vuoden tulot saa olla 10 x 660 € + 2 x 1970 € = 10540 € => 878,33€/kk

    Tämä tarkoittaa sitä, että yhden kuukauden aikana tulot saavat olla yli 878,33 €, kunhan koko vuoden tulot jää alle tuon 10 540 €, niin saat pitää kaikki saamasi tuet.

    VastaaPoista
  2. Moi

    Olet oikeassa laskujen kanssa ja kuinka tulorajat määräytyvät.

    Oma 660€ raja on symbolinen. En laske sitä omien todellisten tulojen mukaan. (Viime vuonna nostin 2 tukikuukautta, vaikka opiskelen täysipäiväisesti)
    Se tulee juuri ensimmäisestä pointista:

    "- 660 euroa jokaista kuukautta kohti, jolta olet saanut opintorahaa tai asumislisää tai molempia. Tällainen kuukausi on tukikuukausi."

    -Pyrin saamaan osinkotuloja vuodessa tämän verran, joilla voisin kustantaa elämisen periaatteessa yhden tukikuukauden aikana.

    -Voisin laskea rajan tuolla tavalla kuin sinä esimerkissä 878,33€/kk todellisen nostettujen kuukausien mukaan, mutta en tule saamaan noin paljon osinkoja. Siksi 660€ on sopivampi tavoite arvo ja hauskempi

    Toivattavasti tämä selvensi.



    VastaaPoista